Annons:

I år är det en hel del tävlingar på den svenska multisportscenen. Den svenska multisportcupen drar igång igen, efter två år i dvala. Årets cup består av åtta tävlingar med start i Växjö. Utöver den finns även den svenska långloppscupen med fyra 24-timmarstävlingar och givetvis även klassikern Åre Extreme Challenge. För att göra det enkelt guidar vi dig till säsongens 10 bästa tävlingar på hemmaplan (med ett undantag).

Vad: West coast adventure race
Om: En 24-timmarstävling på Bohuskusten med bland annat havspaddling vid de röda granitklipporna. Vi tror på en spännande målgång i år då tre av Sveriges bästa lag står på startlinjen: Team Silva Haglöfs, Thule Adventure Team och Safat.
Var: Lysekil
När: 6-7 maj

Vad: Utmaningen
Om: En i sammanhanget gammal trotjänare som firar tio år i år. Deltagarna tävlar i tvåmannalag och samlar kontroller i valfri ordning under en bestämd tid (två eller fyra timmar).
Var: Karlstad
När: 22 maj

Vad:
Race for heroes
Om: Multisportaren John Karlssons egna tävling till förmån för veteraner inom Försvarsmakten. En solosprinttävling på 4-5 timmar i segertid på en given bana. Räkna med paddling, mtb, löpning och militära utmaningar längs vägen.
Var: Karlsborg
När: 6 juni

Beast of Sweden. Foto: Kristina Nordenmark

Beast of Sweden. Foto: Kristina Nordenmark

Vad: The Beast of Sweden
Om: Tävlingen hade premiär förra året i de småländska skogarna. I år står 24-timmarstävlingen värd för SM med tio delsträckor och fem discipliner med inslag av bland annat inlines.
Var: Växjö
När: 17-18 juni

Haglöfs Åre Extreme Challenge. Foto: Jakob Edholm

Haglöfs Åre Extreme Challenge. Foto: Jakob Edholm

Vad: Haglöfs Åre Extreme Challenge
Om: Sveriges i särklass mest prestigefyllda multisporttävling, tillika Nordens första multisporttävling. Välj mellan klasserna solo, duo och stafett.
Var: Åre
När: 2 juli

Le grand tour. Foto: Le grand tour

Le grand tour. Foto: Le grand tour

Vad: Le Grand Tour
Om: Den äldsta 24-timmarstävlingen (adventure race) vi har i Sverige. I år lämnar arrangörerna Karlstad multisport Värmland till förmån för Dalarna och närmare bestämt Sälen.
Var: Sälen
När: 14-16 juli

Aim Challenge. Foto: Aim Challenge

Aim Challenge. Foto: Aim Challenge

Vad: Aim Challenge
Om: 6 timmar, 60 kontroller. Laget, på två personer, ska plocka så många kontroller som de bara kan. Kontrollerna ger olika mycket poäng beroende på svårighetsgrad.
Var: Lindvallen
När: 6 augusti (Hemsedal 20 augusti)

Vad: Nordic adventure race
Om: Nykomling i långloppscupen. 24-timmars race med elitklass (fyrmannalag) och öppenklass (lag med 2-4 personer). Platsen är Norge, vilket gör det hela väldigt spännande.
Var: Hamar, Norge
När: 3-4 september

Vad: Stockholm Adventure Race
Om: Sprinttävling i Stockholm som avgörs i tvåmannalag. Klassiska grenar som paddling, cykling och löpning ingår med inslag av orientering.
Var: Hellasgården
När: 17 september

Vad: Femmans multisportrace
Om: Sprinttävling som lockade närmare 170 tvåmannalag förra året. De traditionella grenarna löpning, cykling och paddling ingår.
Var: Göteborgstrakten
När: 15 oktober

Ny sajt för hela Svenska Multisportcupen ska vara på gång, tills dess hittar ni bra info på multisport.se

En respons